Dometic

 

Waar we ook kijken, op tal van plaatsen komen we bedrijfsvoertuigen – vrachtwagens, zwaar materieel en bestelwagens met of zonder aanhanger – tegen voor het brengen en halen van goederen of voor onderhoudswerkzaamheden.

De chauffeur die met een dergelijk voertuig onderweg is, brengt doorgaans vele uren achter het stuur door. Zowel rijdend als op locatie. Dometic heeft diverse producten die deze werkomgeving niet alleen aangenamer maken, maar ook veiliger. Al deze producten zijn ontwikkeld voor en door ondernemers, waardoor ze voldoen aan de vraag van de gebruiker.

Bij alle voertuigen speelt veiligheid een belangrijke rol. Veiligheid voor de chauffeur maar ook voor de medeweggebruikers. Niet zelden opereren bedrijfsvoertuigen onder bijzondere omstandigheden of op niet alledaagse locaties. Voorbeelden zijn het laden en lossen van pakketten (afwisselend stoppen en rijden met lage snelheden) en het rijden in een binnenstad met haar beperkte ruimte voor alle weggebruikers. Dometic levert tal van oplossingen die de veiligheid van en rond het voertuig vergroten.

Camerasystemen

Op locatie aan het werk biedt een Birdview 360º-camera een duidelijk zicht op de directe omgeving van het voertuig, rondom. Dat dit de veiligheid enorm ten goede komt behoeft geen verdere uitleg. Minder bekend is de toepassing van camera- en monitorsystemen voor landbouw- en grondverzetvoertuigen. Toch moeten ook deze chauffeurs tijdens het oogsten, zaaien, dorsen en het grond verzetten alles goed kunnen overzien. Een camera-en monitorsysteem biedt dan uitkomst. Een camerasysteem met aansluitmogelijkheden tot wel vier camera‘s behoort tot de mogelijkheden. De meeste systemen zijn waterdicht en geschikt voor de meest extreme omstandigheden. Het zijn complete systemen, inclusief de benodigde kabels en stekkers.

Kijk op www.dometic.com voor meer informatie.

Wereldprimeur

Dometic introduceert intelligente dodehoek camera CAM1000.

Dometic introduceert een nieuwe intelligent rijhulpsysteem bij het afslaan om de strijd tegen fatale dodehoekongevallen te ondersteunen.

De nieuwe Dometic CAM1000 dodehoekcamera onderscheidt voetgangers en fietsers op betrouwbare wijze van irrelevante objecten zoals verkeerslichtpalen. Het systeem voldoet volledig aan de nieuwe wettelijke eisen in Duitsland.