Prestolite

Prestolite Electric is een wereldwijde producent en leverancier van dynamo’s, startmotoren en elektrische hulpapparatuur voor de transport, industriële en militaire industrie. Prestolite heeft een historie die teruggaat tot 1911 en omvat de merken Leece-Neville, Motorola, Butec en Lucas CAV. Dit resulteert in een lange geschiedenis van technisch hoogstaande en innovatieve producten.

In Europa levert Prestolite aan meer dan 40 OEM’s. In de VS zijn wij de meest gekozen leverancier voor bussen, vrachtwagens, koel- en militaire doeleinden, en in China is Prestolite de nummer één leverancier voor de binnenlandse bus- en touringcarindustrie, die meer dan 700.000 units per jaar levert.

Met productie- en distributielocaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa, China, Canada, Mexico en Hong Kong, biedt Prestolite Electric klanten toegang tot voor hun benodigde producten en diensten onder de merknamen Prestolite Electric en Leece-Neville.

De startmotoren en dynamo’s die in Europa worden geleverd zijn nieuw en betreffen geen revisie onderdelen. Wel zullen de oude startmotoren en dynamo’s om recycle technische redenen retour moeten.

Een wereldwijd breed netwerk van distributiepartners maakt productbeschikbaarheid, serviceondersteuning en training mogelijk om voertuigen en apparatuur voor de klant zoveel mogelijk mobiel te houden.

Voor meer informatie over ons bedrijf, bezoek onze nieuwe website
www.prestolite-eu.com

 

Productportfolio

Dynamo’s:
Van kleine 12V dynamo’s die worden gebruikt op tractoren tot grote ultramoderne 24V / 600A dynamo’s voor truck, bus en militaire toepassingen.

Startmotoren:
Een volledig aanbod van startmotoren van lichte tot zware industriële en dualstart toepassingen (12V / 1.3kW tot 24V / 15kW); speciaal ook voor truck, bus en militaire toepassingen.

Hulpapparatuur:
Prestolite kan een gevarieerd aanbod van elektrische hulpapparatuur bieden voor uw laad- of startvereisten, zoals controlerelais, hoofdsolenoïde schakelaars, condensatorboxen, OCP-schakelaars, externe regelaars, enz.

Onderdelen:
Wij bieden een breed scala aan onderdelen om uw Prestolite, Bosch, Mitsubishi of Leece-Neville startmotoren of dynamo’s te onderhouden en ze in originele staat te houden.