Varta

Vertrouw op VARTA® Waar uw reis ook naartoe gaat, VARTA®-batterijen bieden u alle energie om u ter plaatse te krijgen

Elke VARTA®-batterij is standaard opgeladen met expertise en precisie. VARTA®-batterijen gaan langer mee, zijn minder gevoelig voor corrosie en hebben een lagere Total Cost of Ownership (TCO), kwaliteiten die u aantreft in al onze producten. Als u kiest voor VARTA®, kiest u voor betrouwbare precisietechnologie in producten van topkwaliteit die optimale prestaties leveren.

Ondersteund door de wereldwijde marktleider
VARTA®-batterijen worden ondersteund door Johnson Controls Power Solutions, wereldwijd marktleider op het gebied van lood-zuurbatterijen en moderne batterijen voor conventionele, Start-Stop, hybride en elektrische voertuigen. En het eerste bedrijf dat lithium-ion-batterijen in massaproductie produceert voor hybride voertuigen. Tegenwoordig vertrouwen miljoenen mensen over de hele wereld op onze innovatieve producten.

EFB-technologie voor bedrijfsvoertuigen
De unieke VARTA® Promotive EFB is een speciaal ontworpen batterij voor krachtige bedrijfsvoertuigen en is toonaangevend op het gebied van zuurstratificatie en trillingsweerstand. Het is het enige product op de markt met een zuurcirculator, exclusief ontwikkeld en gepatenteerd door Johnson Controls. De EFB-technologie zorgt voor betrouwbare prestaties voor veeleisende toepassingen en is ideaal voor installatie op de achteras.

Enkele voordelen:

  • Een unieke geïntegreerde zuurcirculator vermindert de zuurstratificatie en is een optimale oplossing voor alle diepontladingstoepassingen. Het is een mechanisch systeem dat gebruik maakt van de traagheidskrachten van het voertuig ter ondersteuning van het mengen van zuur in natte batterijen.
  • Superieure interne fixatie met uitmuntende smeltlijm: Zeer hogere trillingsweerstand en perfect voor montage op de achteras. Dit zorgt voor de beste productprestaties.
  • De unieke labyrintdeksel maakt de batterij 100% bestand tegen lekken en kantelen en levert een zeer laag waterverbruik op.
  • De gebruikte PowerFrame®  technologie garandeert een hoog cyclisch vermogen, verbeterde positieve pasta en aanhechting van het rooster op de massa. Een polyfleece weefsel, toegevoegd aan de oppervlakte van de positieve plaat, zorgt voor duurzaam langere cycluslevensduur.
  • Minimaliseert garantiekosten.

Prestatiekenmerken van EFB-technologie
Het weefsel is een extra polyester element tussen plaat en separator. Dit weefsel (scrim) houdt het actieve materiaal in de plaat en voorkomt erosie van de massa. Het resultaat: verbeterde weerstand tegen diepe ontlading en superieure ladingsopname. Het opgekleefde vlies houdt de platen altijd en onder alle gebruiksomstandigheden in de beoogde positie.

Zuurcirculatie (mengelement)
De zuurcirculator voorkomt zuurstratificatie in de batterij. Deze component maakt gebruik van de natuurlijke beweging van het voertuig om een continue circulatie van het zuur in de batterij te behouden. De zuurdichtheid blijft homogeen, wat het vermogen om lading op te nemen verbetert en de levensduur van de batterij verlengt. Kijk voor meer info op: https://www.varta-automotive.com/nl-be/producten/batterijen-voor-bedrijfsvoertuigen